Steenpuist natuurlijk behandelen

Hoe behandel je een steenpuist op een natuurlijke manier zonder de schadelijke effecten van antibiotica op de goede bacteriën in ons lichaam? Natuurlijk heeft de genezing van een steenpuist simpelweg de tijd nodig maar wanneer hij op een zichtbare plek zit zoals je gezicht of nek of op een pijnlijke plaats (billen of oksel) wil je er graag zo snel mogelijk vanaf toch… De standaardprocedure om een steenpuist te behandelen is met antibiotica. Maar, zoals voor bijna alle huidproblemen, kun je daar niet blind op vertrouwen. Gelukkig zijn er ook een aantal natuurlijke behandelingen wanneer je last hebt van een steenpuist!

Natuurlijke producten tegen steenpuisten en andere huidproblemen geven de minste complicaties en in veel gevallen ook nog eens betere resultaten dan de geijkte oplossingen waar de arts of dermatoloog vaak voor kiest.

We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet!

Een warm kompres

Een steenpuist en de bijbehorende pijn kun je eenvoudig verlichten door het aanbrengen van een kompres door een doek of een washandje te dompelen in warm water en dit over de steenpuist heen te leggen gedurende 10 tot 12 minuten. Voor een zuiverend, desinfecterend en reinigend effect voeg je wat zeezout of soda aan het water toe! Voor snelheid en effectiviteit herhaal je dit een keer of 5-6 per dag! Zo zorg je er op een simpele en goedkope manier voor dat de steenpuist sneller zal openknappen. Wanneer je last hebt van een steenpuist op of tussen je billen of in de liezen dan kun je kiezen voor een bad met warm water met daarin soda of zeezout opgelost. Ook wanneer je steenpuist op de billen of liezen is opengekanpt kun je op deze manier zorgen voor een goede reiniging van het getroffen gebied.

Pampers

Kurkuma

Kurkuma wordt over de hele wereld beschouwd al een natuurlijke bloedzuiveraar en dat is precies wat je nodig hebt bij steenpuisten. Daarnaast heeft kurkuma ook nog een ontstekingsremmende eigenschappen die goed van pas komen bij het natuurlijk behandelen van de steenpuist! Kurkuma kun je drie keer per dag nemen door het te mengen in een glas warme melk of water! Deze goedkope en krachtige kruidendrank zorgt voor zuiver bloed waardoor je minder kans hebt op niet alleen steenpuisten maar ook bijvoorbeeld andere ontstekingen op de huid!

Tea Tree Olie

Wat moeten we bij huidproblemen toch zonder Tea Tree Olie? Zowel bij onderhuidse puisten, acne, mee eters, wondjes en ga zo maar door heeft Tea Tree Olie de beste natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen. Ook bij steenpuisten is Tea Tree Olie een uitstekende soldaat! Breng 1 druppel pure Tea Tree Olie rechtstreeks aan op de steenpuist en je zal merken dat het proces sneller zal gaan met minder pijn! Wanneer je Tea Tree olie gebruikt dan zal je direct opvallen hoe goed en gezond de tea tree olie ruikt, zo ben ik er zelf altijd van overtuigd at dit 1 van de allerbeste natuurlijke middelen is voor ontstekingen!

Castor olie

Nog zo’n olie waar wij met onze huidproblemen niet zonder kunnen! In Nederland nog niet helemaal zo bekend maar in het buitenland des te meer! Net als Tea Tree Olie heeft zuivere Castor Olie uitstekende ontstekingsremmende kwaliteiten die je bij steenpuisten goed kunt gebruiken. Daarnaast is Castor Olie volledig natuurlijk in tegenstelling tot de meeste crèmes die je bij de drogist kunt krijgen. Breng wat druppels Castor Olie aan op een watje en plaats deze rechtstreeks op de steenpuist! De Castor Olie trekt de bacteriën er letterlijk uit en geeft ontstekingen geen kans. Castor olie is bekend bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals acne, puistjes en littekens.

De simpele UI

Een ui (ja, je leest het goed: een UI) heeft antibacteriële eigenschappen die effectief zijn bij de behandeling van steenpuisten. Snij een dikke plak en leg deze direct op de steenpuist. Laat de ui gedurende 10 minuten en ongeveer 3 tot 4 keer pr dag zijn werk doen! Klinkt apart? Ja maar het is wel bijzonder effectief tegen ontstekingen op de huid en daarnaast heb je toch altijd wel een zakje uien in huis!

Vitamines en supplementen online kopen