Littekens steenpuist voorkomen

Steenpuisten zijn in sommige gevallen heftige ontstekingen en die kunnen littekens op je huid achterlaten. Helemaal wanneer je last hebt van bijvoorbeeld furunculose (regelmatig steenpuisten) of een negenoog (meerdere steenpuisten vlakbij elkaar) is de kans op zware en heftige littekenvorming erg groot. Littekens na een steenpuist voorkomen is dan ook moeilijk en het zal niet altijd lukken. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om de kans op littekens te minimaliseren. Ook kun je opgelopen littekens door een steenpuist goed nabehandelen met een aantal effectieve crèmes en olie tegen littekens. De eerste stap is echter het voorkomen van grote wonden en littekens daarvan.

Littekens steenpuist voorkomen door de steenpuist niet uit te knijpen

Wanneer je een steenpuist hebt dan is het belangrijk dat je tijdens de rijpingsfase van deze steenpuist niet gaat krabben, knijpen of drukken. Hierdoor maak je de ontsteking in de steenpuist alleen maar erger en wordt hij groter en heftiger. Uiteraard komt hierbij ook nog eens extra roodheid en meer pijn bij kijken. Daarnaast is een steenpuist, althans de pus en etter, bijzonder besmettelijk. Door vroegtijdig te gaan knijpen zonder de juiste voorzorgsmaatregelen vergroot je de kans op besmetting van de omliggende huid met daardoor nog meer kans op steenpuisten.

Littekens steenpuist voorkomen na het uitknijpen

Wanneer een steenpuist rijp is zal je zien dat er in het midden van de bult een grote witgelige puskop zit. Wanneer dit het geval is kun je de steenpuist uit gaan knijpen of inprikken wanneer je te hard moeten knijpen om een doorbraak te forceren. Wanneer je de steenpuist gaat uitknijpen moet je eerst de steenpuist en de omliggende huid goed desinfecteren met bijvoorbeeld Betadine, jodium of zuivere alcohol. Doe je dit niet dan bestaat de kans op verdere besmetting en erger nog een extra ontsteking in de net geknapte steenpuist. De vrijgekomen etter en pus moet je goed weghalen met een watje of tissue en na afloop uiteraard nog een keer desinfecteren. Leg een gaasje of verbandje op de steenpuist en plek deze indien nodig af met wat tape om het verband goed te kunnen laten zitten. Wissel het verband in ieder geval een aantal keer per dag.

Wat te doen bij grote steenpuisten om littekens te voorkomen

Wanneer je een negenoog of met andere woorden een grote steenpuist met meerdere puskoppen hebt kun je het beste een afspraak maken bij de huisarts voor een plan van aanpak. Wanneer je zelf wat ervaring hebt weet je dat daar meestal een incisie of een prikje met een injectienaald in de steenpuist bij hoort om deze een handje te helpen bij het verdwijnen.

Pampers

Over het algemeen zal een grotere wond meer kans op een litteken opleveren. Daarom is het soms best handig dat je de beschikking kunt hebben over een aantal natuurlijke producten die je kunnen helpen bij het verwijderen van deze littekens naast een steenpuist.

Littekens steenpuist voorkomen en behandelen

Wanneer de steenpuist toch een litteken heeft achtergelaten op je huid dan is het tijd om daar wat aan te gaan doen. Voor een effectieve littekenbehandeling kun je gebruik maken van Bio-Oil of een andere goede littekencrème. Je litteken zal niet meteen verdwijnen omdat deze meestal diep in je huid ligt maar hij wordt er wel egaler en minder opvallend van.

Met een goede littekenbehandeling kun je:

•De kleur van je huid herstellen en verbeteren zodat de littekens minder opvallen.

•De huid soepeler maken waardoor je minder last hebt van je litteken.

•De jeuk die soms komt kijken bij een litteken wordt verminderd.

littekens na een steenpuist, litteken steenpuist, steenpuist littekens, littekens van steenpuisten

De beste littekenbehandeling bij steenpuisten

Natuurlijk zijn niet alle huidverzorgingsproducten effectief bij het behandelen van littekens na een steenpuist. Wij hebben zoals al eerder gezegd uitstekende ervaringen met Bio-Oil voor de behandeling van littekens na onze acne conglobata en onderhuidse puisten. Verder kun je bijvoorbeeld ook eens Alhydran proberen, deze litteken crème geeft ook goede resultaten op een relatief korte termijn. Natuurlijk is het afhankelijk van waar je last hebt van de littekens. Behandeling is belangrijker wanneer ze in je aangezicht aanwezig zijn omdat iedereen ze dan kan zien.

Littekens na een steenpuist voorkomen is lastig maar we hopen dat we je met onze tips uit dit artikel een heel eind op weg hebben kunnen helpen.

 

Vitamines en supplementen online kopen