Grote steenpuist

Steenpuisten vallen zoals de naam doet vermoeden niet precies in de categorie “acne”. Een grote steenpuist kan een ernstig probleem worden.

Aanwijzingen dat je een steenpuist hebt

Wanneer je last hebt van een steenpuist weet je dit misschien al uit eigen ervaring, je bet bijvoorbeeld wel is vaker last van een steenpuist gehad of iemand anders binnen jouw familie heeft wel eens last gehad van een steenpuist.

Grote steenpuist symptomen

Een steenpuist kan ergens op het lichaam en zelfs in het gezicht ontstaan. Een steenpuist is rood, voelt (zeer) pijnlijk aan en is hard wanneer je er aan voelt. De steenpuist neemt snel in omvang toe en kan zich zowel naar buiten toe als in de diepte uitbreiden, een steenpuist kan daardoor het volume van een mandarijn bereiken en in zeer ernstige gevallen kan een steenpuist nog groter worden. Je weet echt zeker dat je last hebt van een steenpuist als er midden op de rode en pijnlijke bult een witgelige kop verschijnt.

Tijdsverloop steenpuist

Een steenpuist heeft normaal gesproken een duur van maximaal een week, uiteraard kunnen daar in ernstige gevallen uitzonderingen op bestaan. Na enkele dagen zal de steenpuist via de witgelige kop in het midden openknappen en zal de pus en etter eruit vloeien.

Gezichtssteenpuisten

Gezichtssteenpuisten, rond de neus en rond de mond of op de lip kunnen ernstige medische complicaties met zich meebrengen. Deze complicaties zijn gevaarlijk omdat ze in de buurt zitten van onze bijholtes. Deze gezichtssteenpuisten dienen met spoed te worden behandeld door een medisch professional zoals de huidarts.

Pijnlijke grote steenpuist

Juist de plaats waar steenpuisten zich vormen kunnen bijzonder pijnlijk zijn. Steenpuisten tussen de billen, steenpuisten in de oren, steenpuist in de lies, steenpuisten op de rug. Allemaal bijzonder vervelende plekken omdat deze gevoelig zijn voor beweging die je maakt en het schuren van kleding bijvoorbeeld.

Pampers

Van steenpuist naar furunculose

Dan hebben we ook nog het zorgelijke probleem van mensen die last krijgen van de ene steenpuist na de andere. Dit heet met de medische benaming: furunculose. Met uitbraken die elkaar snel opvolgen verschijnen de steenpuisten bij mensen met furunculose. Bij furunculose valt ook op dat het gebied waar je baardgroei hebt kan worden aangetast door steenpuisten. Dit kan voorkomen door het scheren waarmee de voor steenpuisten verantwoordelijke bacterie wordt verspreid.

Vitamines en supplementen online kopen

Steenpuisten medisch

  • Steenpuisten zijn een relatief normale en vaak voorkomende huidaandoening. Steenpuisten kunnen voorkomen bij pubers en volwassenen.
  • Steenpuist komen vaak voor op de delen van het lichaam waar veel talgklieren zitten of die onderhevig zijn aan veel wrijving
  • De oorsprong van een steenpuist is een infectie met de stafylokokken bacterie. Deze stafylokok komt alleen voor op de onbehaarde of kalere deling van ons lichaam (neusgaten, handen bijvoorbeeld.)
  • Stimulerend bij het ontstaan van steenpuisten zijn een gebrek aan hygiëne, diabetes, corpulentie, verminderde weerstand en vermoeidheid.
  • Als de steenpuisten terug blijven komen heb je last van furunculose
  • Het risico bestaat dat een steenpuist littekens achterlaat

Op onze website vindt je nog veel meer informatie over steenpuisten

Hierbij kun je denken aan een negenoog uitknijpen, de steenpuist gaat niet weg, steenpuist nek behandelen, behandeling steenpuist zitvlak, homeopathisch middel steenpuisten, steenpuist en voeding, steenpuisten dieet en ga zo nog maar door.