Abces behandelen en voorkomen

Hoe kun je een abces behandelen en op welke manier kun je een abces voorkomen. Terugkerende abcessen zijn een structureel probleem waar meer zorg en aandacht voor nodig is en een kritische blik op de persoonlijke hygiëne. Maak altijd een afspraak bij de huisarts wanneer je last hebt van een abces!

Abces voorkomen

Een oppervlakkig of uitwendig abces wordt in veel gevallen veroorzaakt door een matige tot slechte hygiëne. Dit si bijvoorbeeld het geval wanneer je last hebt van een wondje en dit gewoon op zijn beloop laat gaan. Als je gevoelig bent voor ontstekingen in de vorm van een abces dan is een goede wondverzorging juist extra belangrijk. Doe je dit niet of niet met de juiste middelen zoals zuivere alcohol of betadine dan is de kans groot dat bacteriën naar binnen kunnen komen en daar de infectie veroorzaken. Een juiste behandeling van wonden en wondjes is dan ook extra belangrijk.

abces behandelen en voorkomen, abces uitknijpen

Abces en een tekort aan vitamines

Het ontstaan van een abces kan verminderd of voorkomen worden wanneer je een goede weerstand hebt en een immuunsysteem dat op peil is. Een goede weerstand kun je opbouwen door gezond te eten, te sporten en niet te roken. Maar ook door het aanvullen met de juiste voedingssupplementen zoals vitamines en mineralen kun je jouw weerstand helpen om op peil te komen en te blijven. Bij het gebruik van vitamines is voor Vitamine A en Vitamine C een adequate aanvulling.

abces behandelen en voorkomen, abces uitknijpen

Behandelen abces

Elk abces vraagt om een specifieke benadring! Belangrijk is om goed te beseffen dat je niet zelf een abces gaat verwijderen tenzij het abces rijp is en op het punt van knappen staat. totdat dit het geval is moet je er zeer zeker niet aan gaan knijpen en krabben. Wanneer je dit wel gaat proberen breng je mer schade toe aan de huid in de vorm van grotere littekens en bestaat de kans dat het abces naar binnen toe slaat omdat het door het beschermende kapseltje heen kan breken. Een inwendig abces kun je niet zien maar alleen voelen. Wanneer je last hebt van een inwendig abces dan is het noodzakelijk hiervoor naar de arts of chirurg te gaan.

abces behandelen en voorkomen, abces uitknijpen

Medicijnen op recept bij een abces

Wanneer er de diagnose abces is gesteld zal de arts je helpen om de druk op het abces te verminderen door het maken van een incisie zodat de pus en etter weggehaald kan worden. Met andere woorden is dit gewoon een abces uitknijpen na een kleine incisie. Wanneer de pijn niet te dragen is zal er een plaatstelijke verdoving toeggediend worden. Inwendige abcessen zullen altijd operatief onder narcose verwjderd moete worden. Medicijnen tegen een abces op recept zijn bijvoorbeeld antibiotica cremé of antibiotica.

abces behandelen en voorkomen, abces uitknijpen

Wat is een abces?

Een abces is een niet eerder bestaande holte die is gevuld met pus en etter, deze pus en etter is een vloeibare en smerig gekleurde massa die bestaat uit weefselresten (afgestorven door necrose), bacteriën en witte bloedlichaampjes. Wanneer je last hebt van een infectie worden de binnendringende bacteriën aangevallen door de witte bloedlichaampjes die je lichaam erop af stuurt. Je lichaam zet nog een andere reactie in werking en dat is een beschermende kapsel van bindweefsel om de infectie heen waardoor de bacteriën worden opgesloten. Doordat er door je lichaam continu witte bloedlichamen naar de holte worden gestuurd zien we de holte langzaam groter worden door de pusvorming. Daardoor zal het abces langzaam maar zeker gaan groeien binnen het beschermende kapseltje dat door je lichaam is aangebracht rondom de infectie.

abces behandelen en voorkomen, abces uitknijpen

Symptomen terugkerend abces

Wanneer bovenstaande proces van het bestrijden van een infectie voltooid is dan heb je in feite te maken met een rijp abces. Uiteindelijk zal het abces als vanzelf open knappen omdat de druk simpelweg te groot wordt en er een zwakke plek gaat ontstaan. Zolang het abces niet open barst en van de pus afkomt kan en zal het abces niet genezen. Wanneer het dan ook te lang duurt voordat een abces open knapt kan een medische ingreep door bijvoorbeeld de arts, huisarts, dermatoloog of tandarts noodzakelijk zijn om het abces te laten genezen. Een medische ingreep bij een abces kan het inprikken zijn met een naald of het maken van een incisie waarna het abces gedraineerd wordt. Let er wel op dat het maken van een kleine incisie zonder verdoving in een abces dat al niet zo prettig aanvoelt bijzonder pijnlijk kan zijn.

abces behandelen en voorkomen, abces uitknijpen

Plaatsen van een abces

Abcessen komen het meeste voor op en tussen je billen, het zogenaamde zitvlees, en aan het tandvlees en de vingers. Ook ergens anders kun je last krijgen van een abces, zoals in de nek en onder de oksels in de nabijheid van de zweetklieren. Verder kunnen ze voorkomen op bijvoorbeeld je benen, in huidplooien of op je rug. Net als steenpuisten worden ze ook vaker gezien op de behaarde gebieden van het lichaam. Uiteraard zijn ze bijzonder vervelend, pijnlijk en ook nog eens ontsierend om te hebben. Al met al kun je dan ook op veel verschillende plaatsen last krijgen van een abces.

Rijpen van een abces versnellen en een abces uitknijpen

De rijping van een abces kun je versnellen door het aanbrengen van afgewisseld van elkaar warme en koude kompressen. Ook een kompres van uien kan helpen om het proces te versnellen. Zelf heb ik ook de ervaring dat het gebruik van Tea Tree Olie, Aloë Vera of magnesium olie het proces adequaat versneld en zorgt dat ik sneller en met minder complicaties van een abces af kan komen. Daarnaast is het gebruik van trekzalf bij een abces echt aan te raden. De trekzalf zorgt voor een snellere doorbraak van het abces door de ontsteking en infectie naar buiten toe te trekken zoals de naam al zegt. Het zorgt ervoor dat de huid wat dunner wordt en sneller open kan breken. Wanneer je abces wilt gaan uitknijpen is het belangrijk dat je zorgt voor de ontsmetting van de huid inclusief de omliggende huid en je vingers. Ook kun je met een steriele naald het laatste zetje geven aan het rijpe abces. Prik voorzichtig een gaatje in de verzwakte huid en je kunt het abces gaan uitknijpen. Abces uitknijpen kan niet zolang het abces nog niet rijp is.

abces behandelen en voorkomen, abces uitknijpen

Abces gebit

Een abces op het gebit, tanden of de kaak vraagt om medische hulp van de tandarts. Wanneer je het vermoeden hebt dat je last hebt van een abces op je gebit of tanden dan is het belangrijk om een afspraak te maken bij de tandarts om het abces te laten verwijderen. Ook een abces in de mond heeft hulp nodig van een medisch professional.

Pampers

Abces voorkomen tips

Het voorkomen van een abces is natuurlijk niet altijd mogelijk. Elke dag dringen er bacteriën in ons lichaam en onze huid binnen en in veruit de meeste gevallen kan ons lichaam zich daar prima tegen wapenen. Soms wordt het ons lichaam echter teveel en krijgt een infectie de kans om uit te groeien tot een abces. Wanneer er sprake is van een tandabces is het erg belangrijk dat je zorgt voor een goede mondhygiëne zodat bacteriën minder kans krijgen. Een steenpuist is in tegenstelling tot een abces wel besmettelijk. Heb je een steenpuist dan is het belangrijk dat je hier niet aan gaat zitten, zo voorkom je kans op verdere besmetting van jezelf maar ook van andere mensen. Ook kan een abces een gevolg zijn van een ziekte of chronische aandoening zoals bijvoorbeeld de ziekte van Chron. Bij de ziekte van Chron komen abcessen vrij vaak voor rond de anus. Zorg ook voor een goede hygiëne en een goede wondverzorging anneer je een huidbeschadiging hebt. Wees je ervan bewust dat je door een goede wondverzorging toe te passen de kans op abcessen verminderd.

Abces uitknijpen of behandelen met trekzalf

Er zijn genoeg mensen die zo snel mogelijk van een abces af willen en het abces willen uitknijpen. Maar dat is zeker niet verstandig om te doen! Een gewoon puistje kun je natuurlijk prima uitknijpen maar een abces heeft wat meer tijd nodig om rijp te worden. Daarnaast zit een abces vol met pus en etter die behoorlijk besmettelijk kan zijn waardoor verdere infecties kunnen optreden! Wanneer je een onrijp abces uitknijpt kan de massa pus en etter ook nog eens in de bloedbaan terecht komen en dan ben je helemaal ver van huis en kun je goed ziek worden. Met trekzalf kun je het abces sneller laten rijpen! En wees gerust: trekzalf is niet alleen maar goed voor een splinter of een stukje metaal in de vinger!

daro trezalf, trekzalf, zwarte trekzalf, trekzalf ontsteking, trekzalf review, trekzalf online bestellen, ervaringen met trekzalf, trekzalf review, trekzalf ontsteking verwijderen

Snel een rijp abces met trekzalf

Een steenpuist krijg je niet sneller rijp door er in te gaan knijpen of er aan te krabben en pulken! Je maakt de ontsteking alleen maar erger en de kans op verdere besmettingen zowel op de huid als een ontsteking die naar binnen slaat is te groot. Laat een steenpuist altijd rijp worden! Doet de steenpuist te veel pijn of is hij te hinderlijk dan kun je hem laten openmaken door de arts. Die kan door middel van een incisie de steenpuist draineren. Meestal gebeurt dit openmaken van een steenpuist alleen wanneer hij niet uit zichzelf geneest of wanneer de steenpuist op een gevaarlijke plek zit.

daro trezalf, trekzalf, zwarte trekzalf, trekzalf ontsteking, trekzalf review, trekzalf online bestellen, ervaringen met trekzalf, trekzalf review, trekzalf ontsteking verwijderen

Houdt het abces schoon met trekzalf

Wanneer je last hebt van een abces is het verstandig om een aantal extra maatregelen te nemen om het abces en de omliggende huid schoon te houden. Door het abces en de omliggende huid schoon te houden voorkom je verdere besmetting. Wanneer mogelijk is het ook verstandig om het abces af te dekken met een gaasje zodat wanneer hij openknapt de pus en etter wordt opgevangen. Wanneer je last hebt van meerdere abcessen op 1 plek dan ga je het beste naar de huisarts voor een consult en een plan van aanpak.

daro trezalf, trekzalf, zwarte trekzalf, trekzalf ontsteking, trekzalf review, trekzalf online bestellen, ervaringen met trekzalf, trekzalf review, trekzalf ontsteking verwijderen

Besmetting door een abces

Je kunt verdere besmetting door de bacteriën in een abces zelf voorkomen of in ieder geval de kans erop verminderen door het abces goed schoon te houden. Antibacteriële zeep is daarbij een prima middel en tevens kun je het abces afdekken met een gaasje gedrenkt in zuivere alcohol of Betadine. Heb je abcessen op gebieden waar je kleding draagt dan is het verstandig om te strakke en zwetende kleding niet te dragen.

daro trezalf, trekzalf, zwarte trekzalf, trekzalf ontsteking, trekzalf review, trekzalf online bestellen, ervaringen met trekzalf, trekzalf review, trekzalf ontsteking verwijderen

Abces sneller laten rijpen

Heb je veel last of pijn van het abces dan kun je kiezen voor een warm kompres om de klachten te verminderen en de druk te verlichten. Om een abces of abcessen sneller te laten rijpen kun je naast een warm kompres ook kiezen voor de echte Daro trekzalf. Met de Daro trekzalf kun je de rijping versnellen omdat Daro trekzalf de ontsteking als het ware naar buiten gaat trekken. Tevens zorgt de Daro trekzalf ervoor dat de huid wat dunner wordt op de ontsteking zodat het doorbreken van het abces sneller gaat.

daro trezalf, trekzalf, zwarte trekzalf, trekzalf ontsteking, trekzalf review, trekzalf online bestellen, ervaringen met trekzalf, trekzalf review, trekzalf ontsteking verwijderen

Daro trekzalf bij abcessen

Mijn ervaring met de enige echte Daro trekzalf is altijd goed geweest. Hoewel het wel duidelijk is wanneer je het gebruikt is het altijd effectief. Als je me vraag naar een review van Daro trekzalf dan is die enkel positief. Niet alleen bij het sneller afkomen van abcessen maar ook bij onderhuidse puisten en onderhuidse bulten. Ook wanneer je last hebt van een grote puist of een abces is Daro trekzalf ideaal.

daro trezalf, trekzalf, zwarte trekzalf, trekzalf ontsteking, trekzalf review, trekzalf online bestellen, ervaringen met trekzalf, trekzalf review, trekzalf ontsteking verwijderen

Gebruik Daro zwarte trekzalf bij een abces

Ik gebruik Daro trekzalf altijd in combinatie met een gaasje. Breng de Daro trekzalf aan op de puist (steenpuist, abces, onderhuidse puist, bult) en zorg ervoor dat je er een beste laag Daro trekzalf op smeert. Daaroverheen leg ik dan het gaasje dat ik eventueel nog eens vast zet met een pleister of wat tape. Zo voorkom je vieze kleding en ben je er zeker van dat wanneer de puist openknapt er geen pus en etter in je kleding terecht komt. De Daro trekzalf kun je elke dag wel 2 tot 3 keer aanbrengen totdat je ziet dat de puist open is of op knappen staat. Dan is het mits je de omgeving schoon houdt en de pus en etter goed verwijderd een simpel klusje om de puist uit te knijpen.

daro trezalf, trekzalf, zwarte trekzalf, trekzalf ontsteking, trekzalf review, trekzalf online bestellen, ervaringen met trekzalf, trekzalf review, trekzalf ontsteking verwijderen

Vitamines en supplementen online kopen

Daro zwarte trekzalf kopen

Daro trekzalf koop je eenvoudig online de online drogist. De meeste drogisten in de stad hebben geen trekzalf meer in het assortiment omdat het steeds minder gebruikt wordt omdat het uit de bekendheid is geraakt. Trekzalf kopen doe je door op de onderstaande afbeelding te klikken! Altijd verstandig om in huis te hebben wanneer je last hebt van een onzuivere huid!